1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Ak Parti İle Güncel Siyaset

Ak Parti İle Güncel Siyaset

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sorgun Haber olarak seçimlere 50 gün kala siyasetin nabzını tutmaya devam ediyoruz. Siyasi partilerin ilçe temsilcilikleriyle görüşmeler gerçekleştirdik. Genel siyasi değerlendirme, Yozgat ve Sorgun’un durumu hakkında yorumlarını aldık. Mikrofonumuzu Ak Parti Sorgun İlçe Başkanı Mesut Kılıç’a uzattık. Değerlendirmelerini şöyle aktarıyoruz:

“Birkaç aydır seçim sathına girildi. 14 Mayıs’ta seçimin gerçekleşeceğinin cumhurbaşkanımız tarafından ilanı ile teşkilatlarımızda da çalışmalar hızlandı.

6 Şubat’ta yaşadığımız büyük deprem felaketi sebebiyle siyaset gündem dışı kaldı. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, hayatta kalanlara, yakınlarına ve ülkemize baş sağlığı diliyorum. Felakette mağdur olan insanların kurtarılması, yaralıların tedavi edilmesi için başta cumhurbaşkanımız olmak üzere gayrette olduk. Tüm bakanlarımız ve il ve ilçe teşkilatlarımız hâlâ deprem bölgesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Teşkilatımız olarak yardımlarda ve ziyaretlerde de bulunduk.

Depremzedelerin barınma, giyinme, gıda ihtiyaçlarının karşılanması konusunda yardımcı olduk. Her türden yardımlar devam ediyor. Gerek deprem yerinde gerek Sorgun’da olan depremzedelere tüm hemşehrilerimizle tek yürek tek millet olup birlikte elimizden geldiğince de desteklemelerde yardımcı olduk olmaya da devam ediyoruz.

Cumhurbaşkanımızın 10 Mart’ta açıkladığı kararname ile seçim sürecine girildi. Tüm arkadaşlarımız sahada. 25 Mart cumartesi günü temayül olacak.

Cumhurbaşkanımızın 2023 seçimlerinde 2018’deki seçimlerin daha üzerinde bir oy oranıyla seçileceğini düşünüyoruz. Anketler ve vatandaşlarımızdan aldığımız izlenim bu yönde. Yaşadığımız depremden sonra ekonomimizin üstüne yüklenen ekstra yükün altından kalkmak, yeni konutların inşası gibi hususlarda vatandaş bu durumun altından ancak cumhurbaşkanımızın ve Ak Parti’nin kalkacağına inanıyor. 22 Mart akşamı en düşük emekli maaşının 7500 TL olarak ilan edilmesi de sevinçle karşılandı. Hayat standartları ilerleyen zamanda daha da iyi olacak.

Yozgat ve Sorgun’daki işsizlik konusunda ise öncelikle ülke genelinde genel bir işsizlik sorunu olduğunu söylemek gerekir. %11-12 puan işsizlik seviyesinden %10,4 seviyesine düşen işsizlik oranı var. Bölgemizdeki işsizlik sorunu konusunda özel sektörlere çeşitli teşviklerle iş sahası açılıyor. İş adamlarımızın bu teşviklerden yararlanması hedefleniyor. Örneğin 5.Bölge Teşvikleri ile yatırım yapmaya davet ediliyor. Artık KİT’ler yok. Özel sektör eliyle istihdam ve sanayi bu yönde ilerleyecek. Teşvik veriliyor.

Hızlı tren Nisan ayında açılacak. Günü belli değil.

Deprem sonrasında yayınlanan deprem haritasında Yozgat’ın, Sorgun’un güvenli olduğu ve fay hattının geçmediği görüldü. Buradan hareketle Yozgat’ın lojistik merkez haline gelmesi mümkündür. Bu hususta ihtiyaç vardır.

Milletvekili adaylarımız ise 9 Nisan’da netleşecek.”

 

WhatsApp Image 2023 03 24 at 11.30.39

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Ak Parti İle Güncel Siyaset
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin