1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Sorgunlular Gazze ve Doğu Türkistan İçin Yürüdü

Sorgunlular Gazze ve Doğu Türkistan İçin Yürüdü

Gazze Doğu Türkistan
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitime Destek Platformu bünyesindeki Sivil Toplum Kuruluşları, Gazze‘deki ve Doğu Türkistan‘daki katliama dikkat çekmek için yürüyüş düzenledi. Sorgun Salih Paşa Camii önünden yürüyüşe geçen kalabalık sloganlarla ve tekbirlerle yürüyerek Şakir Efendi Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Gazze Doğu Türkistan

 

Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Şehit Mücahit Erbaş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mahmut Esad Arslan’ın konuşmasıyla devam etti.

 

Gazze Doğu Türkistan

 

Mahmud Esad Arslan konuşmasında “Son yüzyılın en barbar, en alçak ve en aleni soykırımının yaşandığı Gazze’de 38 binden fazla insanımız, kardeşimiz, evladımız, annemiz bombalar altında can verdi. Hastaneler, ambulanslar, okullar, camiler, pazar yerleri, yardım kuyrukları acımasızca vuruluyor. Çocuklar ve yaşlılar açlıktan ölüyor. İnsanlık dışı ne varsa şu an Gazze’de yaşanıyor. Sizleri en yeni ve en modern silahlar ‘boykot ve sosyal medya’ silahıyla başta Gazze olmak üzere tüm mazlum kardeşlerimizin cephesinde mücadeleye davet ediyoruz. Her türlü bahaneyi bir kenara itip İsrail ve destekçilerinin tüm mallarını, Doğu Türkistan’da soydaşlarımıza zulmünden dolayı Çin mallarını ‘amasız’, ‘fakatsız’, ‘lakinsiz’ sürekli ve etkili bir boykota davet ediyoruz. Yaşasın Gazze direnişimiz! Yaşasın nehirden denize özgür Filistin!” dedi.

Konuşmaların yer yer tekbir sesleri ile kesildiği topluluk, basın açıklamasının ardından dağıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Sorgunlular Gazze ve Doğu Türkistan İçin Yürüdü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin