1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Gençler Sorged’le Avrupa’da, Sen Neredesin?

Gençler Sorged’le Avrupa’da, Sen Neredesin?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sorgun Haber olarak bugün sizlere Sorgun’dan Avrupa’nın çeşitli ülkelerine uzanan bir başarı hikayesinden bahsetmek istiyoruz.

2014 yılında Sorgun Gençlik Derneği olarak kurulan Sorged, yola çıkarken ofisindeki bilgisayarının, masa ve sandalyesinin sayısını nasıl arttıracağını planlarken şu an Avrupa’nın çeşitli ülkelerine beş yüz genci götürüp getirmiş bir kuruluş olmuş. Sorged Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz ile derneğin bu zamana kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldık. Dernek yeni kurulduğu zaman yeniliğe karşı duyulan önyargı Sorged’e karşı da oluşmuş. Ancak yapılan faaliyetlerin gençlere ne kadar iyi geldiğini görünce o önyargılar yerini takdir duygusuna bırakmış.

Geçtiğimiz yıl Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi, İş Hayatında Etkili Yazışma Teknikleri Eğitimi, Girişimcilik ve İnovasyon Eğitimi, Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi, Gönüllülük ve Gönüllü Yönetimi Eğitimi verilen eğitimlerden sadece birkaçı. Ayrıca İngilizce Konuşma Kulüpleri, Voleybol Kursu, Bisiklet Kursu da düzenlenen kurslar arasında. Pandemi döneminde dahi boş durmadan verdikleri çevrimiçi seminerlerle ülke genelinde 26 bin kişinin katıldığı eğitimler gerçekleştirilmiş. Rafting, Fidan Dikimi, Gençlik ve Doğa Yürüyüşü, Kitap Sizden Çay Bizden etkinlikleri ve daha sayamadığımız pek çok etkinlik Sorged’de gerçekleştiriliyor.

Sorged uzun zamandır Sorgun’da hizmet veriyor olsa da hâlâ yeterince gençler tarafından bilinmiyor. Yapılan etkinliklerden yeterince haberdar değiller. Sorged Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, okullara seminer düzenlediklerini, öğrencilere ulaşmaya çalıştıklarını ancak gençlerin de çekingen davrandığını belirtti. Sorged’de gönüllü gençlere ihtiyaç olduğunu söyleyen Uğuz, daha çok gencin sosyalleşmesi gerektiğini bildirdi.

Gençler açısından hayatın sadece ders çalışmaktan ibaret olmadığı günümüz teknoloji çağında artık işverenler dahi bireylerin diplomasının yanında hangi sosyal becerilere sahip olduğuna bakıyor. Takım çalışmasına uyumu, dil öğrenme ve kullanma becerileri, proje hazırlama ve yönetme kabiliyeti gençleri yaşıtlarından ayrı kılan özellikler olarak göze çarpıyor. Sorgun Gençlik Derneği sadece etkinlik düzenlemekle kalmıyor, gençlerin özgüvenini arttırmakta önüne çıkan engelleri aşmasını sağlıyor. Kaygılarını aşan gençler de ilgi alanlarına göre başarılara imza atıyorlar.

Sorgun gelişmekte olan ve imkanlar açısından kısıtlı bir ilçe gibi görünse de Sorged’de yapılabilecek faaliyetler gençlerin evden dışarı çıkmasına, hayata karışmasına ve sosyal becerilerinin gelişmesine önemli ölçüde katkı sağlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Gençler Sorged’le Avrupa’da, Sen Neredesin?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin