1. Haberler
  2. Uncategorized
  3. Geçici Hayvan Bakımevi: Patili Dostlarımızın Güvenilir Durağı

Geçici Hayvan Bakımevi: Patili Dostlarımızın Güvenilir Durağı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sorgun Belediyesi’ne ait ‘Geçici Hayvan Bakımevi’nde patili dostlarımız emin ellerde. Geçici hayvan bakımevinde sokak köpekleri için acil müdahalede bulunuluyor. Belediyeye ihbarda bulunulan yaralanmış , bakıma muhtaç, hasta köpekleri bakımevi görevlileri bakımevine getiriyor, gerekli tedavilerini yapıyor, kayıt altına alıyor. Tüm bakımları yapıldıktan sonra kısırlaştırılarak çip ve küpe takıldıktan sonra kuduz aşısı uygulanıyor. Tedavi bitimine kadar bakım evinde müşahede altında tutuluyor. Küpeli, çipli, kuduz aşısı uygulanan tüm canlar Orman Bakanlığı sistemine kayıt altına alınıyor.

Sorgun Hayvan Bakimevi 2
Geçici Hayvan Bakımevi: Patili Dostlarımızın Güvenilir Durağı 12

Bakımevi görevlileri Veteriner Hekim Ali Altan ve Veteriner Teknikeri Aleyna Akgün Mutlu bakımevindeki canlara karşı itinalı biçimde yaklaşıyorlar ve özveriyle çalışıyorlar. Sokak canlarına karşı ilgiyle yaklaşıyorlar.

Sorgun Hayvan Bakimevi 1
Geçici Hayvan Bakımevi: Patili Dostlarımızın Güvenilir Durağı 13

Ayrıca hayvan bakımevindeki işlerin sorunsuzca yürütülmesi için konuya önemle yaklaşan Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci de bakımevi hakkındaki düşüncelerini dile getirdi. “Başardık ve yılmadan mücadele ederek başaracağız. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yılmadan en güzel hizmeti Sorgun’umuza sunmak için gece gündüz mücadele ettik ve bu günlere geldik. Sorgun için düşündük , hayal ettik ve başardık. Örnek bir belediyecilik anlayışı içinde yapmış olduğumuz tüm çalışmalarımız memleketimiz ve halkımız için olmuştur. Bu çalışmalarımız içinde yine bizlere emanet olan sokak canlarını da unutmadık unutmayacağız da.

Sorgun Hayvan Bakim evi 3
Geçici Hayvan Bakımevi: Patili Dostlarımızın Güvenilir Durağı 14

          Sorgun Belediye Başkanı olarak yıllardır çalışmalarımızın tamamında  ahlaki ve insani duygularımızı ön planda tutarak bu şuur ve inançla hizmet verdik. Tüm Sorgun halkının nasıl ki başkanı isem sokak canlarının da bize emanet edildiğinin bilinciyle onlar için de gerekeni yapmaktayız. Gerek halkımızın güvenliği, sağlığı için gerekse bu canlıların sağlığı için gerekli önlem ve tedbirler bakımevimizde alınmaktadır. Bu güne kadar  eleştirilere ve fikirlere açık bir belediyecilik anlayışı ile hizmetlerimizi sürdürdük ve bu üslubumuzdan dolayı da bu eser hepimize ait.

Sorgun Hayvan Bakim evi 4
Geçici Hayvan Bakımevi: Patili Dostlarımızın Güvenilir Durağı 15

           Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Sorgun Bakımevimiz ve tüm sokak canları için maddi, manevi ve danışmanlığı ile örnek çalışmalarda bizi destekleyen Sn. Yazar Esma Arslan’a çok teşekkür ederiz. Birlik, beraberlik ve yapıcılık anlayışı ile neler başarılabileceğinin, bu yük ve sorumluluğun sadece belediyede olmadığının tüm Sorgun halkı ile gerçekleştirilebileceğini geçen zaman içinde kendisi göstermiştir. Bu vesile ile bakımevimiz ve tüm sokak canlarımızın geleceği için de yapıcı olarak birlik ve beraberlik içinde yanımızda bulunmak isteyen tüm hayvanseverleri bu örnek davranışa davet ediyoruz. Bakımevimizin kapısı her daim açıktır. Yaptıklarımız yapacaklarımıza teminattır ” dedi.

Sorgun Hayvan Bakimevi 7
Geçici Hayvan Bakımevi: Patili Dostlarımızın Güvenilir Durağı 16

Hayvansever Esma Arslan da Sorgun Belediyesi’nin hayvanlarla ilgili çalışmaları hakkında ele aldığı yazısında şunları belirtti: “Sorgun Belediyesi geçici barınağında sokaktaki canlar için acil müdahale ekipleri bulunuyor. Bu ekipler yaralı, bakıma muhtaç veya hasta hayvanları bakım evine getiriyorlar. Bakımevine getirilenlerin tedavileri yapıldıktan sonra kayıt altına alma işlemleri uygulanıyor. Bunlar kısırlaştırma, çip küpe takılması, kuduz aşısı yapma ve tedavileri bitene kadar bakım evinde kontrol altında tutulma biçiminde gerçekleştirildikten sonra bu canlar Orman Bakanlığı sisteminde kayıt altına alınıyorlar. İşlemleri bitirildikten sonra da sağlığına kavuşanlar geri doğaya, doğal yaşam alanlarına geri bırakılıyorlar.

Sorgun Hayvan Bakimevi 8
Geçici Hayvan Bakımevi: Patili Dostlarımızın Güvenilir Durağı 17


Bu çalışmalarda belediyenin sağlık çalışanları Veteriner Hekim Ali Altan, Veteriner Teknisyeni Aleyna Akgün Mutlu tarafından, gerekli görüldüğünde de dışarıdan bir başka veteriner hekim tarafından oldukça özverili biçimde yürütülüyor. Burada Sorgun Belediye Başkanı Sayın M. Erkut Ekinci’nin sokak hayvanlarına karşı özellikle duyarlı ve kararlı politikalarını görmezden gelemeyiz. Tam da bu noktada Sorgun Belediyesi’nin diğer birçok belediyeye örnek olan çalışmalar imza attığını belirtmeden geçmek olmaz.

Sorgun Hayvan Bakimevi 5
Geçici Hayvan Bakımevi: Patili Dostlarımızın Güvenilir Durağı 18


Arzulanan işleyiş Sorgun Belediyesi’nde oluyor da neden başka belediyelerde sorunlar yaşanıyor bu konuya kafa yormak, sorgulamak gerekir. Hizmet anlayışında doğa sevgisi, hayvan sevgisi olmadıkça ben şahsen orada insan yani vatandaş sevgisinin ve hizmetinin tam olarak yapılamayacağını iddia ediyorum. Şüphesiz belediyelerin başka sorunları da vardır, yapmaları gereken, çözmeleri gereken diğer konular da mevcuttur. Ama belediyeler gücü yetmediği yerlerde vatandaşın bir araya gelmesine, bu işleri örgütlemesine, yol yordam gösterilmesine, tam olarak mümkün değilse bile kısmı yardımların yapılmasına vesile olabilirler. Hiçbir şey yapmasalar halkı bu konuda duyarlı hale getirebilir, onlardaki hassasiyet ve yardımseverlik konularında ciddi anlamda önderlik edebilirler.

Sayın Sorgun Belediye Başkanımız M. Erkut Ekinci, gönüllü veterinerimiz Sayın Himmet Altuğ ve bendeniz Danışman Esma Arslan nasıl bir ekip çalışması oluşturabiliriz, ne gibi çalışmalara imza atabilir, eksikliklerimizi neler, nasıl giderebiliriz konularında güzel ve işleyen bir mekanizma kurduk. Böylesi bir çalışma hemen her belediye ve o yöredeki gönüllülerden meydana getirilebilir” diyerek vatandaşların da katkı sağlaması gerektiği hususunu vurguladı.

Sorgun Hayvan Bakimevi
Geçici Hayvan Bakımevi: Patili Dostlarımızın Güvenilir Durağı 19

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Geçici Hayvan Bakımevi: Patili Dostlarımızın Güvenilir Durağı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin